Son Dakika: Pabbuc.com Kapandı!

pabbuc

Pabbuc.com’un faaliyetine son vermesi haberini aldıktan sonra görüşlerine başvurmak üzere telefonla ulaştığımız kurucu Serdar Yaman, Türkiye’nin ilk online ayakkabı sitesinin kapanması hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.
2009 yılında Gittigidiyor’un kurucularından 160 bin TL’lik bir yatırım alan Pabbuc.com’un kurucusu Yaman, kapatılma sürecinde özellikle ortaklarıyla yaşadığı uyuşmazlığın etkili olduğunu ifade etti. Pabbuc.com’da yüzde 20′şer hisseleri bulunan Burak Divanlıoğlu ve Serkan Borançılı’nın uzun vadeli planlarının, Pabbuc.com için hedefledikleri strateji ile uyuşmadığını belirten Yaman, özellikle eBay’in Gittigidiyor’u satın almasıyla beraber bu uyuşmazlığın daha da görünür olduğuna vurgu yaptı.

Yaman’ın bize aktardığı bilgilere göre Divanlıoğlu ve Borançılı ikilisi Pabbuc.com gibi dikey projelerden ziyade daha az riskli işlerde yer almak istemişler ve bu yüzden Pabbuc.com ile yollarını ayırma kararını almışlar. Yaptığımız telefon konuşmasında Rocket’in yaptığı çıkışın ardından piyasada yaşanan dalgalanmaya dikkat çeken Yaman, yabancı yatırımcıların istekli göründüklerini ancak maddi yatırım anlamında o kadar hevesli olmadığını ifade etti. Bu durum da Pabbuc’un yaptığı görüşmelerde geleceğe dair alınan kararları etkilemiş gözüküyor.
Pabbuc.com’un deposundaki ürünlerin devredildiği ve çalışanlarla da yollarını ayrıldığı, ancak bu karar öncesinde verilmiş olan siparişlerin ve iadelerin iletilmesi için faaliyetlerin bir süre daha devam edeceği aldığımız bilgiler arasında.

Pabbuc.com’un kapanması Türk e-ticaret tarihinde, özellikle dikey e-ticaret tarafında çok konuşulacak bir gelişme. Dikey e-ticaret sitelerinin gelecekleri ve izlemeleri gereken yolun yanı sıra, Türkiye’deki yatırımcı-girişimci ortaklıkları açısından da birçok girişimcinin ve yatırımcının alması gereken dersler olacaktır.
Önümüzdeki günlerde çok konuşulacak olan bu gelişmenin sektörümüze ders kazandıracak şekilde değerlendirilmesi taraftarıyız.

Kaynak: http://eticaretmag.com/pabbuc-neden-kapandi-serdar-yaman/

Yorum bırakın